Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
 
 
 


donderdag 15 september 2016


Als gastspreker is Gerard Kemkers uitgenodigd.

Inleiding

Ter ere van de oprichting van het Dienstvak LO/Sport op 15 september 2004, vindt op donderdag 15 september de Dienstvakdag 2016 plaats op de Bernhardkazerne in Amersfoort. Op deze saamhorigheidsdag wordt naast haar oprichting ook stilgestaan bij tradities. Zo zal dit jaar het Dienstvaklied LO/Sport ten gehore worden gebracht. Ook zal er tijdens de opening door C-LO/Sportorganisatie, Luitenant-Kolonel Jan van den Dool, kort worden gesproken over de actualiteiten binnen de organisatie. Na de ontvangst en de opening vindt deelname aan het verdere programma plaats. Het programma bestaat dit jaar uit het volgen van twee workshops naar keuze, het luisteren naar de ervaringen van een interessante gastspreker en, ter afsluiting, een saamhorigheidsdiner. Op deze dag wordt al het actief dienend LO/Sportpersoneel geacht aanwezig te zijn en zijn ook oudgedienden van harte welkom.

Speciaal voor onze gasten, oud-gedienden, en vrienden LO/Sport:
U kunt zich inschrijven voor een workshop tijdens ronde 1. Tijdens de tweede ronde met workshops wordt u een presentatie aangeboden door C-LO/Sportorganisatie, Luitenant-Kolonel Jan van den Dool.
Indien u graag aanwezig bent bij de presentatie van Gerard Kemkers en bij het saamhorigheidsdiner bij Wok A1 Plaza, dan dient u zich hier ook voor in te schrijven middels het aanmeldformulier. Vragen kunt u stellen via 
fitforaction@hotmail.com

  

Workshops

De workshops hebben dit jaar (mogelijk) een relatie met ontwikkelingen op het gebied van (professioneel) trainen. Diverse ervaringsdeskundigen, zowel intern als extern onze Defensieorganisatie, zullen u iets vertellen over hun kennis en ervaring met betrekking tot onderwerpen die hiermee te maken hebben.

De te volgen workshops zijn:

Speed & Agility binnen het KCT
Instructeurs van de LO/Sportgroep EVN geven een workshop hoe ‘Speed & Agility’ toegepast wordt binnen het KCT. Hierin delen zij hun ervaringen en toepassingen in het werkveld. Binnen de workshop is ruimte om, middels vragen en discussie, te brainstormen over de voordelen en mogelijke toepassingen bij andere eenheden en/of in andere werkvelden.
Interactieve training, theorie en praktijk.
Tenue: sporttenue (binnenschoenen), handdoek, bidon.

Personal & Functional Training
In lichamelijke oefening, sport, (persoonlijke) training en revalidatie aanschouwt het observerend oog van de trainer de bewegingsuitvoering van een leerling, een atleet, een sporter of een revalidant. Om bewegingen efficiënt en effectief uit te voeren, is samenwerking tussen waarneming, spieren en gewrichten essentieel. Ook proprioceptie(positie), nociceptie(pijn), balans en het toepassen van een juiste techniek spelen hierbij een grote rol. Het versterken en optimaliseren van zwakke(re) schakel(s) in deze gebieden, kan van groot belang zijn voor het behalen van beoogde (trainings)doelstellingen. De kwaliteit van de trainer zit hierbij in het observeren en vaststellen van diverse factoren van invloed op een bewegingsuitvoering. Daarna dient hij deze bevindingen resultaatgericht om te zetten naar de meest effectieve trainingsdoelen en trainingsactiviteiten. 
Interactieve training, theorie- en praktijk welke verzorgd wordt door Adjudant Hennie Kennis (B-OTO LO/Sportorganisatie) en Kpl1 Nick Verhoeven (Personal & Functional Trainer).
Tenue: sporttenue (binnenschoenen), handdoek, bidon.

SmartGoals Training
SmartGoals is plezier beleven aan beweging en beter worden in je sport. Het is ontwikkelt voor de voetbal- en hockeytraining. SmartGoals wordt veel ingezet bij de betaald voetbalorganisaties (Ajax, PSV en Feyenoord) om reactiesnelheid, split-vision, coördinatie en andere aspecten binnen de sport te trainen. Tijdens de workshop kunt u ervaren  hoe SmartGoals werkt, waarom het leuk is en hoe het de fysieke training naar een hoger niveau tilt.  Kijk op www.smartgoals.nl voor het bekijken van voorbeeld oefeningen.
Interactieve training, theorie- en praktijkgedeelte, voor het trainen van wendbaarheid, agility en reactievermogen.
Tenue: sporttenue (buiten/voetbalschoenen), handdoek, bidon.

Voeding – Boost jouw hormonen voor betere prestaties
Met de juiste tips op het gebied van voeding, training en stressmanagement haal jij net dat beetje meer resultaat uit jezelf. Meer energie, een betere concentratie, goed kunnen slapen, een sterker immuunsysteem, en meer spiermassa zijn resultaten wanneer  jij jouw hormonen in balans brengt. 
Presentatie van ongeveer 45 minuten, gevolgd door ongeveer 20 minuten waarin ruimte is voor vragen en discussie. De presentatie wordt verzorgd door Ralph Moorman, Ir. levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach. Voor meer info: www.dehormoonfactor.nl

Mental Fitness
Hierin worden de voordelen van Yoga en Meditatie besproken, in relatie tot Mental Fitness. Deze methoden hebben binnen diverse internationale krijgsmachten al zijn voordelen bewezen. Er wordt aandacht besteedt aan de inhoud van de methoden en de wijze waarop dit mogelijk toepasbaar is binnen Defensie.
 

Plyometrie – Ervaringen en toepassing in Topsport
In deze workshop wordt antwoord gegeven op diverse vragen op het gebied van plyometrie:
- Wat is plyometrie?
- Waarom plyometrie opnemen in trainingen?
- Wat zijn de voor- en nadelen van plyometrie?
- Hoe kun je plyometrie periodiseren?
- Wat is voorwaardelijk om plyometrisch te trainen?
Daarnaast worden er voorbeelden genoemd uit de topsport en worden toepassingen voor Defensie behandeld. Na de presentatie zal er een praktijk gedeelte volgen waarin plyometrie aan bod komt. 
Interactieve training, theorie- en praktijkgedeelte, voor het trainen van plyometrie.
De workshop wordt verzorgd door Richard Louman, Drs. Movement Sciences, exercise physiology. Strength and Conditioning Coach en eigenaar van Richard Louman Sportsconsultancy
Tenue: sporttenue, handdoek, bidon.

Crossfit – Scaling and progression is the key to a successful workout
Gericht op de officiële Crossfit, wordt een workshop gegeven waarin gekeken wordt naar diverse specifieke Crossfit oefeningen. Hierbij ervaart men hoe je gericht op de deelnemer kunt differentiëren in zwaarte, maar ook kunt uitbreiden in complexiteit van de oefeningen. Er komen diverse materialen aan bod, zoals Kettlebells, Sandbags, Barbells, Medicinballen.
Interactieve training, theorie- en praktijkgedeelte, waarin men met Crossfit aan de slag gaat.
Tenue: sporttenue, handdoek, bidon.

Flywheeltraining & Revolutionaire training
Van Patiënt tot (Top)Sporter. In elke categorie, in meerdere fasen van revalidatie en training is vliegwieltraining revolutionair. Met behulp van de Kinetic Box en de Kinetic Pull worden binnen training en revalidatie verbluffende resultaten bereikt. Deze succesvolle methode is afkomstig uit Zweden. NASA is ook een organisatie welke gebruik maakt van deze trainingsmethode, om astronauten te trainen in gewichtloze toestand.
Voor meer informatie, kijk op www.bijcas.com

 

Dagprogramma :

08.00-08.30u

 Ontvangst   gebouw BS van de LO/Sportgroep BHK

08.45-09.30u

Appèl   & Opening DVD 2016


Herdenking   Arno Budel


Presentatie Dienstvaklied/-mars   LO/Sportorganisatie

 

Uitleg   programma Workshops

10.00-11.15u

Workshop   Ronde 1

11.30-12.30u

Lunch

12.45-13.45u

Workshop   Ronde 2 & Presentatie Oudgedienden TK gebouw Y

14.00-15.15u

Gastspreker   Gerard Kemkers Vergaderzaal TACTIS gebouw AC-11

15.45-17.45u

Maaltijd   Wok A1 Plaza

AANMELDEN DIENSTVAKDAG 2016

DEELNEMERS "NIET ACTIEF DIENENDEN"