Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
 
 
 


TOURSPEL - TWEEDE TUSSENSTAND

Door: Paul Lindeboom


Flinke uitglijders

Het tweede weekend van de Tour is afgesloten en voor degenen die de vlakke etappes (terecht) saai vinden, was het een flinke goedmaker. Er waren echter ook flinke uitglijders waardoor vele deelnemerslijsten al net zo gehavend zijn als een aantal wielerploegen.

Individueel klassement
In ons eigen Tourspel zijn de verrassingen net zo groot als in de Tour zelf. Alhoewel het toch eigenlijk ook weer niet een verrassing mag zijn dat Hans Sengers, Limburger en in menig jaargang dé drijvende logistieke kracht van de Helm van Limburg. Die, na het zien van de beklimming van de Mont du Chat toch vreselijk gemist wordt op onze Sportkalender.
Eveneens in de bovenste regionen, en eveneens Limburger, onze fietsende voetballer Ruud Raijer, die vorig jaar ook al getuigde van wielerinzicht en de gehele vorige editie in de top van ons Tourspel bivakkeerde.

Daar net tussen in, en dat doet nog meer pijn dan een zware val en met een klaplong en een gebroken schouderblad afgevoerd worden in een ambulance, staat die verduivelde Philip Steverink. Mijn persoonlijke kwelgeest. De LOSS-man die breed lachend (lees: mij uitlachend) het uitvallen van mijn beoogde Tourwinnaar Alejandro Valverde in kamer 127 van gebouw Y kwam vieren. Het zal jullie duidelijk zijn geworden: met Philip heb ik buiten ons Tourspel om ook nog nog een persoonlijke weddenschap uitstaan.

Dat zelfverzekerde Achterhoekertje wist wel dat zijn 12 renners veel meer punten zouden scoren dan mijn lijst. En aangezien hij Quintana niet in zijn lijst heeft opgenomen en die kleine Colombiaanse klimgeit uitgerekend deze week de Amerongse Berg nog niet overkomt, hoef ik van mijn tweede Movistar-troef ook al niets meer te verwachten en dreig ik in deze vendetta zwaar gezichtsverlies te lijden. Misschien moet ik morgen ook maar een rustdag nemen en gebouw Y mijden.

Groepsklassement (wisselbokaal)
De overeenkomst met de Sky-ploeg, die de meeste etappes en masse de kop van het peloton sieren, doet zich gelden met de LTK-ploeg uit ’t Harde. Zoals eerder gesteld doen zij voltallig, inclusief stagiaires mee aan het LO&Sport Tourspel, en staan dan ook ook niet echt onverwacht in de tussenstand bovenaan met 1343 punten. (Zie bijlage.) En dat zelfs zonder de puntenmeetelling van good old Jan Bult, die eerder alle deelnemers al waarschuwde voor zijn weinige wielerinzicht en desondanks in Assen een fiks bedrag incasseerde. Een zwaluw maakt nog geen tourzomer.

Op de tweede plek staat toch weer die vermaledijde GSK-groep uit Ermelo. Onze wisselbokaalwinnaars van 2016 gooien ook nu weer hoge ogen en hun winst van vorig jaar blijkt geen eendagsvlieg te zijn geweest. Aangezien zij nu de KMS bedienen moeten zij met hun wielerinzicht de organisatie van de Helm van Limburg maar weer eens op zich nemen.

Maglia Rosa voor dames


Op de derde plek staat de BRK uit Vught, die als enige de strijd durft aan te gaan met twee vrouwen in de gelederen. Is natuurlijk geen toeval dat de Tour de France geprogrammeerd wordt met de Italiaanse Giro voor vrouwen als tegenhanger. En met Fausto Coppi (aka Caroline Remmen) in je groep moet het met de komende bergetappes toch goed gaan komen nu Fabio Aru over lijken dreigt te gaan om tourwinst te bereiken. Saillant detail is dat zowel Caroline als Esther Wijffels ex-toppers op de Vijfkamp zijn.

Publicatiedatum: 09 juli 2017