Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
 
 
 


TOURSPEL - DERDE TUSSENSTAND

Door: Paul Lindeboom

LTK en Sky: overmacht

De afgelopen Tourweek heeft twee dingen duidelijk gemaakt. Ten eerste: de hoge klassering van Ruud Raijer in de LO&Sport Tourspel editie van 2016 is geen toeval gebleken want ook nu stond hij t/m de zaterdagetappe weer fier bovenaan (Philip Steverink ging hem vandaag voorbij en staat met 818 punten drie luttele punten voor Ruud). Ten tweede: de mannen van de LTK staan individueel op de plaatsen 5 en 6 en dreigen a la Sky met overmacht op het veroveren van de wisselbokaal af te denderen.

Davy Heesakkers (li)

Individueel
De strijd om de podiumplaatsen lijkt zich af te spelen tussen Ruud Raijer, Philip Steverink en Hans Sengers. Lijkt, want vorig jaar maakte de eindafrekening toch een ander eindklassement op. En het is nog niet gedaan want de highscore van de dagetappes gaat steevast naar andere deelnemers. Zo won Davy Heesakkers zowel de dinsdag- als de woensdagetappe, maar breekt het hem voor het totaalklassement op dat hij zowel Romain Bardet als Fabio Aru niet in zijn lijst heeft staan. En zoveel sprintetappes komen er niet meer nu we op weg zijn naar de Alpen.

Ruud, Philip en Hans zijn dus vooral gemiddeld erg sterk. Hoe doet vooral Ruud dat toch nu al twee jaar achtereen? “
Het blijft een lotje uit de loterij. Je hoopt natuurlijk dat je troeven op de fiets blijven zitten, een belangrijke ben ik helaas kwijt, Fuglsang. De meeste uitvallers staan ook bij de concurrentie op het lijstje zoals, Sagan, Demare, Porte. Die schade is voor iedereen hetzelfde. Vervolgens is het mijn mazzel dat enkele troeven uitvallen die ik niet op de lijst heb, zoals Majka en Cavendish.
Of ik het ga volhouden? De tijd zal het leren, de concurrentie heeft vooral sprinters op de lijst staan. Ik heb nog zeker 5 klassementrijders staan, die elke dag punten pakken en aan het einde veel punten opleveren.” Als je voor volgend jaar gratis advies wil krijgen van Ruud, dan moet je in september ook Grenslands Mooiste gaan fietsen en Ruud’s wiel kiezen. Hij zit na een blessure nu weer regelmatig op de fiets.

Grenslands Mooiste start vanuit Arcen, de woonplaats van Ruud.


De lijst met 12 renners van Hans Sengers is totaal anders tot stand gekomen, want Hans geeft aan dat het toch vooral geluk is en hij meer de Formule 1 volgt. Afgelopen vrijdagavond schreef hij: “
Net in Oostenrijk geweest. Daar was het een gekkenhuis met 12.000 Nederlanders. Jammer dat Max er meteen uit lag, hopelijk gaat het dit weekend wat beter.” Hans hoopt op nog een paar massasprints en ja, ‘dan is Parijs nog ver’.


Wisselbokaal
De LTK lijkt onbedreigd de wisselbokaal van de GSK uit Ermelo over te gaan nemen. Met Hans Feenstra en Rene van Oost op de plaatsen net naast het podium en Jan Bult en Andries Booi dicht bij de top-10 kan dat eigenlijk niet meer mis lopen.

Koos Koster en Tim Hendrickx van de BHK komen samen wel sterk opzetten maar John de Graaf heeft zijn kruit met zes keer de Alp d’Huez op blijkbaar verschoten en vooral gegokt op een sterk optreden van de TREK-companen Contador en Mollema (met wie hij vandaag lekker scoorde, dat dan weer wel). De BRK heeft natuurlijk topper Ruud Raijer in huis maar van zijn drie vijfkampers scoort vooral Fausto Coppi (Caroline Remmen) met de dag beter en moet Ruud hopen dat Esther Wijffels of Nicky Verhoeven niet slechts op vijf relatief korte nummers kunnen excelleren maar ook in een derde week boven zich uit gaan stijgen.

Klik hier voor de nieuwe tussenstand bijgewerkt t/m de laatste Pyreneeënetappe van zondag.

Publicatiedatum: 16 juli 2017.