Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
 
 
 


VIJFKAMPERS VAN WELEER

Door: Rik van Trigt


Op zaterdag 16 April is er een Militaire Vijfkamp Kamp reünie geweest. Deze dag, georganiseerd door oud atleet/trainer Frans Bultink en oud trainer/chef d’Equipe Rob Jansen, had dit keer ook wel een zeer bijzondere locatie.


De groep was te gast bij en in het Troepen In Suriname (TRIS) museum te Zwijndrecht. Naast mooie, eerlijke maar ook zeer sterke verhalen was het goed toeven tussen de “museum stukken” uit het TRIS museum. De locatie was voor één man natuurlijk geen verrassing want in zijn jonge jaren heeft Rob Jansen van 1974 tot 1975 als sergeant Infanterie in Suriname gediend.  

Rob Jansen spreekt de “MVK familie” toe in het TRIS museum

Dat de Militaire Vijfkamp een hechte familie is, bleek wel uit de opkomst want vele oud coryfeeën wisten de weg naar deze reünie te vinden. De jaren van wanneer die eerder genoemde coryfeeën actief zijn geweest, blijkt wel uit de jaartallen. Van de 50’er jaren uit de vorige eeuw tot het heden is natuurlijk een prachtige termijn en uiteraard alles wat daar tussen zit. In dat tijdsbestek zijn dan ook beslist vele hoogtepunten bereikt. Van deze hoogtepunten was er weer veel bewegend materiaal en foto’s te zien op een projectiescherm die in een doorlopende voorstelling werden getoond.

Ik heb zelf van 1985 tot 1989 in die ploeg mogen zitten en met een bescheiden puntentotaal van 5163 viel ik in het niet bij mijn voorbeelden van toen. Vele voorbeelden van mij waren er gelukkig ook die middag bij en ik kan het dan ook niet laten om Anton Koteris te vermelden. Met een punten totaal van 5413 was hij in zijn jaren als atleet een echte Wereldtopper en voorbeeld voor de ploeg.   

De dag werd afgesloten met een uitstekend verzorgd Surinaams thema buffet. Iedereen (en in het bijzonder Rob Jansen en Frans Bultink) was achteraf zeer tevreden over deze prachtige MVK reünie.