Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
 
 
 


TROUWE SUPPORTERS:
MIJNTEN SCHAATSEN EN SKEELERS

Door: Richard Wichhart

Op woensdag 11 en donderdag 12 juni 2014 was de verhuizing en opening van Schaats- en Skeelersport Mijnten een feit. Die twee dagen stonden in het teken iedereen hun nieuwe stekkie te tonen. Ook de LO/Sportorganisatie was daarbij aanwezig. Tenslotte heeft Martin Mijnten een periode skeelers en fietsonderdelen geleverd aan de LO/Sportorganisatie en is hij sponsor van de Stichting Vrienden Dienstvak LO/Sport.  

Martin Mijnten werkte van huis uit in Hoevelaken. Een grote ingerichte loods, waar overigens niets mis mee was. Toch was een eigen winkel een wens die nu in vervulling is gegaan. De nieuwe schaats- en skeelerwinkel is nu gevestigd in Achterveld. Een grote opblaasboog, bijna een repro van die van de LO/Sportcommissie, zorgde dat dit festijn niet te missen was. 

Binnen werden wij ontvangen door Martin en zijn vrouw Monique. Deze lieten trots zien hoe zij het pand in vier maanden hadden omgetoverd tot een waar paradijs. De inrichting was door Martin (met hulp van zijn broer) zelf, met opgekocht hout van een gesloopt klooster, helemaal zelf aangekleed en ingericht. 

“Dit pand stond al langer op ons verlanglijstje, maar was toen nog een brug te ver. Nu hebben we dat kunnen realiseren, waardoor een droom is uitgekomen.” De opening was een komen en gaan van mensen van heinde en verre. Heel grappig en natuurlijk te voorspellen, de meesten op skeelers. Sommigen nog in het oude sponsorpak (met de plaats Hoevelaken) en een enkele met de plaats Achterveld. Martin en zijn vrouw die druk waren met het rondleiden hadden er wel voor gezorgd dat de overigen niets te kort kwamen. Drank, ijs, zoute haring, hapjes en muziek was er volop. 

Wij wensen de familie Mijnten heel veel geluk met hun nieuwe onderkomen en hopen in de toekomst nog veel van hun te horen.