Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
 
 
 TROUWE SUPPORTERS:
MOONEN ATTRACTIEVERHUUR

Door: Michel van Dongen

Sinds een tijdje staat het logo van Attractieverhuur Moonen op de voorpagina van 'onze' site, maar het mocht even duren voordat we een persoonlijk interview met Gerard Moonen konden houden. Het was namelijk al snel bekend dat ik degene zou zijn die het interview af mocht nemen en dat had alles te maken met het feit dat ik twee jaar heb mogen werken voor dit prachtige bedrijf.

Onder het genot van een Brabants bakje koffie zijn we rustig gaan zitten voor een persoonlijk gesprek. Dat is trouwens ook de manier waarop Gerard graag zaken doet. Met de klant om de tafel gaan zitten en samen kijken naar de mogelijkheden voor een evenement, het feest, de zeskamp of een sportieve activiteit.

Attractieverhuur Moonen en sport

Het bedrijf is letterlijk uit de sport ontstaan. Henk en Gerard waren beide verdienstelijke fietsers en zijn ooit begonnen met 'rollerwedstrijden' in cafés. Eerst als hobby maar naar mate de bekendheid groeide, werd het drukker en drukker. Uiteindelijk is Gerard gestopt met zijn baan binnen de gezondheidszorg om zich full-time te richten op het steeds groeiende bedrijf. Helaas heeft hij hierdoor nooit de kans gehad om zijn droom: professioneel wielrenner, waar te maken!

Sport loopt hoe dan ook als een rode draad door het bedrijf. Gerard houdt er van om op zoek te gaan naar ludieke manieren om sport te ‘verkopen’. Als voorbeeld noemt hij de ontwikkeling van een 'mobiele' atletiekbaan die hij samen met iemand uit de atletiekwereld aan het ontwikkelen is. Hier snijdt het mes meteen aan twee zijdes, want naast het commerciële aspect ziet Gerard ook een mogelijkheid om kinderen in aanraking te laten komen met atletiek. Kinderen kennis laten maken met sport en het stimuleren en ontwikkelen van de fysieke en mentale aspecten is volgens hem enorm belangrijk voor de jeugd. Het creëren van saamhorigheid binnen teamsporten, maar ook onderling bij individuele sporters is in zijn ogen een must. Hij hoopt hier met zijn attracties een bijdrage aan te kunnen leveren.

Defensie

De eerste keer dat Gerard met 'het leger' in aanraking kwam, was door de militaire dienstplicht. Hij had hier eigenlijk helemaal geen zin in, maar uiteindelijk heeft hij een erg mooie tijd gehad. Vooral de mogelijkheden die hij kreeg om sport te beoefenen en het leren omgaan met regels en gebruiken zijn hem bij gebleven.

Tijdens deze periode zag Gerard kansen ontstaan. Waar er 'vroeger' alleen in cafés werd gefietst, verplaatsten de activiteiten zich nu ook naar kazernes. De rollerwedstrijden, maar ook zeskampen werden nu ook gehouden op feestjes en partijen van eenheden. Er is zelfs een periode geweest waarin er een raamcontract werd afgesloten. Het is jammer dat dit er niet meer is. Hij merkt nu wel eens dat er andere bedrijven zijn die ‘onder de prijs’ gaan zitten, maar waarbij het vaak ten koste gaat van de kwaliteit. Voor Gerard is tornen aan de kwaliteit geen optie, want mensen hebben recht op kwalitatief goede en bovenal veilige materialen met de bijbehorende service en klantgerichte instelling.

Tot slot

Gerard zou graag zien dat Attractieverhuur Moonen weer een vaker geziene 'gast' wordt op kazernes, want volgens Gerard blijft het geweldig om met Defensie samen te kunnen werken. "Niet in de minste plaats door de (top)sport mentaliteit en de gedrevenheid van onze mensen."